Gruppresor

Nedan följer förslag som passar extra bra när ni som grupp kommer för att uppleva Eksjö.

Vissa av aktiviteterna kan du lämna intresseförfrågan om direkt via en digital bokningstjänst. Länk till annan webbplats.

Det går även bra att kontakta Eksjö Tourist Center vid frågor eller om du behöver hjälp med att skräddarsy en upplevelse som passar just din grupp.

Telefon: 0381-361 70
E-post: turism@eksjo.se

Guidad stadsvandring
Gå en guidad stadsvandring i Eksjös unika trädstad. Våra duktiga guider bjuder på intressant fakta och roliga anekdoter. Stadsvandringar förbokas med hjälp av bokningstjänsten eller via Eksjö Tourist Center.

Den unika trästaden
Eksjös stadskärna med de gamla välbevarade trähusen som sjuder utav liv och rörelse. Här kan man gå och strosa på egen hand och njuta av de gamla byggnaderna och den unika shoppingen. I Eksjö finns det fler kulturmärkta hus än Gamla stan i Stockholm.

Eksjö museum
Eksjö har ett stort och fint museum som är väl värt ett besök. Det består av tre fasta utställningar, Eksjö stadshistoria, Albert Engström och Smålands Militärhistoria. Utöver de fasta utställningarna finns också alltid tillfälliga konstutställningar. Museet går att besöka ensam eller med en guide. För mer information besök museets hemsida Länk till annan webbplats. eller ring 0381-361 60.

Aschanska gården
Aschanska gården är ett unikt borgarhem från förra sekelskiftet. Där har tiden stått stilla i mer än 150 år och ett besök här tar dig rakt in vardagen hos en svensk borgarfamilj på 1850-talet. Följ med på en visning i det Aschanska hemmet!

Använd Eksjö museums e-tjänst för att lämna bokningsförfrågan om gruppvisning Länk till annan webbplats. eller kontakta Eksjö museum på 0381-361 60.

Skurugata
Ett av naturens underverk, en 800 meter lång klipp kanjon som är en mäktig upplevelse att vandra igenom. Efter promenaden kommer en uppförsbacke upp till Skuruhatt där du vid bra väder har en milsvid utsikt över Småland. Läs mer om Skurugata.

Skröle Hie
Skrôle Hie och är en cirka 800 meter lång ravin, som i Småland kallas för skura. I denna forsar bäcken fram mellan branta bergväggar och stora stenblock. Läs mer om Skrôle Hie.

Bruzaholms Bruksmuseum
Bruzaholm är ett gammalt brukssamhälle där Bruzaholms Bruk, grundat 1660, är det äldsta företaget på orten och ett av Sveriges äldsta järnbruk som fortfarande är i drift. Besök museet och se föremål såsom gjutna kaminer, grytor och verktyg. Boka en bruksvandring för att titta på historiska byggnader och arbetarbostäder. Kontakta info@bruzamuseum.se för bokning.

Filmbyn Småland i Mariannelund
Upplev filmnostalgi, studiobyggen, originalrekvisita och interaktiva miljöer i Filmbyn Småland. Ett besöksmål som skapats i Astrid Lindgrens anda, med inpelningsplatser såsom Katthult och Lönneberga runt knuten. Läs mer om Filmyn Småland, caféet och inspelningsplatserna på deras wepplats. Länk till annan webbplats. Kontakta info@filmbyn.se för bokning.

Kontaktuppgifter

Eksjö Tourist Center

Alternativ rubrik

Extern beskrivning, blir giltig om textmodulens namn ändras från "!Beskrivning" till "Beskrivning"

Genrebild papper

Eksjö Tourist Center

Österlånggatan 31

Eksjo

long: 57.6657577 Lat: 14.9833921