1 februari 2023

18.00-19.30

Eksjö stadshotell

Smålits författarscen

Möt författarna Moa Herngren och Torbjörn Flygt i ett fördjupande samtal på Eksjö stadshotell. Bokförsäljning och signering med Eksjö bokhandel efter samtalen.

Biljetter kan köpas hos Nortic Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller hos Eksjö museum & Tourist Center 0381-36170.


Moa Herngren är författare, journalist och manusförfattare. Hon har skrivit ungdomsromaner, skönlitteratur och fackböcker. Senaste boken Skilsmässan är hennes nionde roman. Moa Herngren har ett särskilt öga för relationer och dess svårigheter, något som genomsyrar hela hennes författarskap. Detta syns även tydligt i de manus hon skrivit till TV-serier som Bonusfamiljen, Finaste familjen och Sjölyckan.


Torbjörn Flygt fick sitt stora genombrott som författare med romanen Underdog som belönades med Augustpriset. Romansviten följde med Outsider och avslutas nu med Slugger där vi får återse Johan Kraft. I sviten har han skildrat femtio år av svenskt liv, svensk mentalitet och samhällsomdaning genom en familj i Malmö.


Pristagare SmåLits Migrantpris som mottar det litterära priset på
50 000 kronor går till en författare som ”i Vilhelm Mobergs anda” skildrar de individuella människoöden som ligger bakom vår tids stora migrantrörelse.

Taggar

#föreläsningar&mässa  #kultur 

meta fail

Alternativ rubrik

Extern beskrivning, blir giltig om textmodulens namn ändras från "!Beskrivning" till "Beskrivning"

Genrebild papper

Smålits författarscen

Stadshotellet

Eksjo

long: 57.669543 Lat: 14.9708209