Möt vår vackra natur på två hjul

 

Att cykla på det Småländska höglandet är en spännande upplevelse för den som söker sig till en vildmarksliknande natur och ett småskaligt odlingslandskap med tydliga spår av den småländska envisheten.

Här vittnar alla stenrösen och stengärdesgårdar om den gamla odlarmödan från tidigare sekler. Detta gör att man känner historiens vingslag samtidigt som man fylls av intrycken från den vackra naturen.

 

Albert Engströmleden
Kuperad led på asfalt och grus genom vacker bokskog, djup trollskog och genuin småländsk miljö. Besök gärna Skurugata och Hult med Engströmgården, Ljusboden och lanthandel.

Längd: 45-74 km
Tid: 3-5 h
Start: Eksjö centrum

 

Astrid Lindgrenleden
Cykla genom vacker natur och kulturlandskap med badmöjligheter. Besök gärna Ljusboden och Engströmsgården i Hult och och avsluta med Karamellkokeriet i Mariannelund.

Längd: 52 km
Tid: 4 h
Start: Eksjö centrum

 

Eksjö-Nässjöleden
Vacker led genom öppet landskap, löv- och barrskog. Sevärt är Norra Solberga kyrka och de breda stengärdsgårdarna i Snarebo. Passerar bland annat  badplats och Lövhults friluftsområde

Längd: 51 km
Tid: 4 h
Start: Eksjö centrum

 

Paradisturen
Cykla i Småländsk natur och varierat landskap. Besök gärna Fobos trädgård., Höreda kyrka och Kulla kapell. Café och lanthandel finns ett stenkast från leden.

Längd: 46 km
Tid: 3 h
Start: Eksjö centrum

 

Karta och ledbeskrivning kan du köpa på Eksjö turistbyrå. På turistbyrån i Eksjö kan du få mer information om sevärdheter längs lederna.