Gruppresor

Förslag för gruppresor
Nedan följer förslag som passar extra bra när ni som grupp kommer för att uppleva Eksjö. För mer information eller bokning av aktivitet kontakta Eksjö Turistbyrå. Det går även att lämna intresseförfrågan om visningar direkt via vårt bokningsformulär.
Telefon: 0381-361 70
E-post: turism@eksjo.se

 

Guidad stadsvandring
Gå en guidad stadsvandring i Eksjös unika trädstad. Våra duktiga guider bjuder på intressant fakta och roliga anekdoter. Stadsvandringar förbokas hos turistbyrån via telefon: 0381-361 70 eller via vårt bokningsformulär.

Den unika trästaden
Eksjös stadskärna med de gamla välbevarade trähusen som sjuder utav liv och rörelse. Här kan man gå och strosa på egen hand och njuta av de gamla byggnaderna och den unika shoppingen. I Eksjö finns det fler kulturmärkta hus än Gamla stan i Stockholm.

Eksjö museum
Eksjö har ett stort och fint museum som är väl värt ett besök. Det består av tre fasta utställningar, Eksjö stadshistoria, Albert Engström och Smålands Militärhistoria. Utöver de fasta utställningarna finns också alltid tillfälliga konstutställningar. Museet går att besöka ensam eller boka en guidad visning. För mer information besök museets hemsida, eller ring: 0381-361 60.

Aschanska gården
Aschanska gården är ett unikt borgarhem från förra sekelskiftet. Där har tiden stått stilla i mer än 150 år och ett besök här tar dig rakt in vardagen hos en svensk borgarfamilj på 1850-talet. Följ med på en visning i det Aschanska hemmet. För gruppbokning kontakta Eksjö museum 0381-361 60 eller boka via vårt bokningsformulär.

Skurugata
Ett av naturens underverk, en 800 meter lång klipp kanjon som är en mäktig upplevelse att vandra igenom. Efter promenaden kommer en uppförsbacke upp till Skuruhatt där du vid bra väder har en milsvid utsikt över Småland. Läs mer om Skurugata.

Skröle Hie
Skrôle Hie och är en ca 800 meter lång ravin, som i Småland kallas för skura. I denna forsar bäcken fram mellan branta bergväggar och stora stenblock. Läs mer om Skrôle Hie.

collage